Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

(arkivbild)  Bild: jan-erik henriksson
(arkivbild) Bild: jan-erik henriksson

Fler villor än vanligt såldes i Strömstad i år

Pandemin har gjort att har fler blivit sugna på att bo i hus. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik. I Strömstad såldes fler villor än vanligt förra året.

Mellan februari till april 2021 såldes 33 villor i Strömstads kommun. De sålda villorna i Strömstads kommun hade ett genomsnittligt pris på 3,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 22 affärer vid den här tiden på året, skriver Newswothy i ett pressmeddelande.

Antalet bostadsrätter som såldes var 22 stycken, vid samma period i fjol såldes 25 stycken. Genomsnittliga priset på en bostadsrätt var 2 miljoner kronor.

Intresset för fritidshus har också gjort trycket på fritidshus kännbart under pandemin, medelpriset på försäljningarna under det senaste året visar en uppgång med sex procent i Strömstad. I hela Västra Götaland var prisuppgången 13 procent.

Sex fritidshus såldes mellan februari till april, och genomsnittligt pris var 5,8 miljoner. Vid samma period förra året såldes sju fritidshus.

Priset på fritidshus går upp

I Tanum gjordes från februari till april i år 13 villaförsäljningar till ett genomsnittligt pris på 3,1 miljoner kronor. I Tanum noterades en prisuppgång på 17 procent för fritidshus, den starkaste utvecklingen sedan 2016. Sammanlagt såldes 23 fritidshus i Tanums kommun mellan februari och april till ett genomsnittligt pris på 4,7 miljoner kronor.

Eftersom det gjorts färre än 25 försäljningar redovisar Svensk Mäklarstatistik inga uppgifter om prisutveckling för villor i Strömstad.