Firar femtioårsdag med Fantastixpris

Strömstads nöjespappa Ulf Karle fyller snart 50 år. Detta firar han med en underhållningskväll i Strömstiernaskolans aula. Samtidigt passar han på att dela ut sitt nyinstiftade Fantastixpris.

ANNONS
|

– Priset är tvådelat, berättar han. Det tilldelas dels en yngre person med ambition och vilja att verka i yrket och dessutom en äldre person som verkat i denna anda inom teater, dans och underhållning. Ett krav är att båda är verksamma i Strömstad.

Enligt statuterna skall det unga priset vara brett. Det kan tillfalla en ung person i förskoleåldern lika väl som en i gymnasieåldern. Kravet är att pristagaren har en ambition att vilja jobba vidare inom musik, dans eller teater. Den äldre pristagaren skall ha arbetat i yrket antingen professionellt eller som amatör. Priset skall tillfalla en aktör som underhållit publiken och fått sin publik att uppskatta underhållning.

ANNONS

Priset som är tänkt att delas ut varje år består av diplom, en flaska bubbel, en summa pengar och en strut med glitter. Pristagarna utses av en jury och är ovetande om vad som kommer att hända under kvällen. För det yngre priset har juryn tagit hjälp av musikskolan och gymnasiets estetiska linje.

Vid underhållningskvällen medverkar Helen Mattsson och Peter Birgersson-Dafteryd som värdpar. För underhållningen står Git Kraghe Storgärds, Old Spice Band med Katarina Cederbratt, Katarina Markendahl och Carina Andersson samt Jana Bychowski och Ulf Karle.

Större delen av ensemblen kräver inte någon större presentation, de är kända och välrenommerade estradörer på Strömstads underhållningsscener, men vem är Jana Bychowski?

– Hon går sista året på estetiska linjen på gymnasiet och har medverkat i många av gymnasiets uppsättningar, berättar Ulf Karle. Dessutom hade hon en roll på Daftö i somras.

Denna första gång blir det en hel underhållningskväll. Det kommer även att bli möjligt för allmänheten att köpa biljetter.

ANNONS