Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marielle Alvdal (Fi) har skrivit motionen som tas upp i kommunfullmäktige på torsdag 24/10. Bild: Arkiv, Pressbild
Marielle Alvdal (Fi) har skrivit motionen som tas upp i kommunfullmäktige på torsdag 24/10. Bild: Arkiv, Pressbild

Fi vill ha avgiftsfri Kosterbåt för bofasta och unga

Strömstad måste arbeta för att göra Koster mer attraktivt, skriver Marielle Alvdal (Fi) i en motion till kommunfullmäktige. Därför vill hon att bofasta Kosterbor och skolungdomar i kommunen ska få åka gratis på Kosterbåten.

I en motion till kommun­fullmäktige, som sammanträder på torsdag, skriver Marielle Alvdal att skolungdomar i många kommuner reser gratis inom all lokal- och länstrafik. Men för dem som bor på Koster kan det vara svårt att ta sig till aktiviteter eller träffa kompisar i Strömstad.

De bofasta på Koster är, skriver Marielle Alvdal, en förutsättning för att hålla Koster vid liv. Kostnaden för färjorna kan vara avskräckande för den som överväger att flytta till öarna.

Därför föreslår partiet att barn och unga (ålder 7–19) i kommunen, samt de som är bofasta på Koster, ska få avgiftsfria resor med färjorna året om.

Marielle Alvdal menar att den ekonomiska effekten blir liten, då skolelever och bofasta står för en procentuellt liten del av Koster­trafikens intäkter, utslaget över året.

Motionen tas upp vid torsdagens kommunfullmäktige.