Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fi Strömstads valvaka. Bild: Jakob Simonson
Fi Strömstads valvaka. Bild: Jakob Simonson

Fi får 8 procent på Koster

När 4 av 8 distrikt i Strömstad har räknats klart har Fi 4,2 procent av rösterna, och stämningen är god hemma hos Marielle och Joar Alvdal, nummer 1 och 2 på Fi:s kommunvallista.

När 4 av 8 distrikt är räknade i valet till Strömstads kommunfullmäktige ligger Feministiskt initiativ på 4,2 procent av rösterna. det ser alltså ut som om Fi kommer in i kommunfullmäktige efter att ha startat sin valkampanj bara veckor innan valet.

Skumpan och chokladen står framdukade på paret Alvdals TV-bord vid valvakan hemma på Oslovägen i Strömstad vid klockan 22:30 på valkvällen.

- Många har bemött oss väldigt positivt, många har skrivit till oss att de tror på oss, och det är jätteroligt att det går bra. Vi får se till att verkligen förvalta det förtroende vi fått, säger Marielle Alvdal.

Vi är jätteglada och hoppfulla om att resultatet kommer att stå sig. Det har varit hårt arbete med knappa resurser och vi har fått lägga ut ur egen ficka för att köpa affischer i takt med att de rivits ner, fortsätter hon.

Vilka vill ni samarbeta med i Strömstad?

- Vi har inte fattat några slutgiltiga beslut. Några alternativ är mer troliga än andra. De rödgröna är de vi ligger närmast, men vi väljer inte sida förrän vi pratat med alla, säger Mariella Alvdal.

- De enda vi inte kan tänka oss att samarbeta med är Sverigedemokraterna. Vi är en motpol till SD:s rasism, säger Joar Alvdal.

Livesändning från Feministiskt Initiativs valvaka:

Valdeltagandet på Koster har ökat från 76, 1 procent till 82,7.

När 4 av 8 distrikt i Strömstad är räknat är ställningen i kommunalvalet såhär:

L : 12,2

C: 14,2

M: 15,7

S: 24,2

Fi: 4,2

SD: 13,4

V: 5,1

KD: 6,0

MP: 5,2