Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Jakob Simonson

Förändring i smittspridningen i Västra Götaland

Regionen har kommit med sin veckorapport om coronasmittan - så ser situationen ut i Strömstad och Tanum.

Siffrorna i Västra Götalandsregionens veckorapport som kom på torsdagsförmiddagen gäller vecka 36, mellan den 31 augusti och 6 september.

För Strömstads del har fem nya fall av covid-19 bekräftats under veckan. För Tanums kommun handlar det om två fall. Båda kommunerna ligger alltså kvar på ungefär samma nivå av smittspridning som den föregående veckan (för Strömstads del var det då fyra fall, medan Tanum hade ett fall).

Förra veckans rapport visade att smittspridningen hade sjunkit i Västra Götaland. Men under vecka 36 har den nu i stället ökat. Under veckan rapporterades 295 fall, vilket är en ökning med 62 fall jämfört med föregående vecka. Incidensen för Västra Götalandsregionen var 17 fall per 100 000 invånare under vecka 36. Veckan innan var incidensen 14 fall per 100 000.

I 12 av regionens kommuner var det noll nya bekräftade fall. Men det finns några kommuner som haft stora ökningar - bland annat Uddevalla, som hade 11 nya fall vecka 36 (efter att ha haft fem fall vecka 35), Mariestad som gått från ett till 15 nya fall och Falköping som gått från 5 till 12). Och Göteborg har 123 nya bekräftade fall, jämfört med 107 veckan innan.