Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Anders Ylander

Färre nya smittade i Strömstad

Även i regionen som helhet minskade smittspridningen förra veckan.

Under vecka 40 rapporterades fem nya fall av covid-19 i Strömstad - hälften så många fall som vecka 39. Tillsammans med Sotenäs, Partille och Skara har Strömstad fortfarande det högsta relativa smittotalet i regionen, 4 fall per 10 000 invånare.

I Tanums kommun bekräftades noll nya fall av covid-19 under förra veckan.

Vecka 40 rapporterades 401 nya fall av covid-19 i Västra Götaland. Det är färre än föregående vecka men smittskyddsläkare Thomas Wahlberg påminner om vikten av att alla fortsätter ta sitt ansvar för att minska smittan – så att inte fler riskerar bli allvarligt sjuka.

– Vi har tidigare sett att läget kan skifta snabbt. Så länge vi har en smittspridning i samhället finns det personer som kan bli allvarligt sjuka. Vi får inte börja slappna av och sluta följa de rekommendationer som ges, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande från Västra Götalandsregionen.

Spridningen är fortfarande störst i åldersgruppen 20–29 år.

– Vi behöver alla tänka till hur vi beter oss i det vardagliga umgänget för att undvika smittspridning. Håll avstånd till andra och gå inte till arbetet när du är sjuk, säger Thomas Wahlberg.

För att öppna gränsen mot Västra Götaland måste smittspridningen minska kraftigt i Västra Götalandsregionen. Norge har satt gränsen för smittotalet till under 20 nya fall per 100 000 invånare under två veckor. Västra Götaland har de senaste två veckorna haft 52 - alltså betydligt mer än dubbelt så högt smittotal som Norge kräver.