Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Antagningsstatistiken visar att ekonomi är populärast bland de som sökt till Strömstad Gymnasium. (arkivbild) Bild: Anton Rosander

Ekonomi populärast bland gymnasiesökande

Ekonomiprogrammet blir populärare medan färre söker till det naturvetenskapliga. Det är några slutsatser man kan dra av årets antagningsstatistik för Strömstad gymnasium. Dessutom har den nya idrottsprofilen väckt intresse hos de sökande.

32 av 32 platser på Ekonomiprogrammet på Strömstad gymnasium är fyllda, visar antagningsstatistiken. Det gör programmet till det enda där varje plats fyllts innan reservantagningen. Även det Samhällsvetenskapliga programmet har varit populärt bland årets sökande med 19 antagna än så länge.

– Det har varit ett större intresse för både samhälle och ekonomi i år, det har varit lite utmärkande. Och så har det varit lite mindre intresse för natur, säger Karin Oxenwaldt, studie- och yrkesvägledare på Strömstiernaskolan.

På det Naturvetenskapliga programmet har endast 10 av 50 platser fyllts.

– De planerade nog för två klasser men det blir kanske bara en då, säger Karin Oxenwaldt.

Även Handel- och administrationsprogrammet ligger långt ner när det kommer till popularitet med 2 av 20 platser fyllda. Mer uppskattade är program som El- och energi, Vård- och omsorg och Teknik som har fyllt nästan alla sina tillgängliga platser.

Nytt för i år på Strömstad gymnasium är den idrottsprofil om erbjuder eleverna att kombinera valfritt program med den idrott de utövar på fritiden.

– Det har ju varit några elever här som har valt den inriktningen, 8–10 stycken kanske. Men det är ju helt nytt så det ska bli intressant att se hur det utvecklas, säger Karin Oxenwaldt.