Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Lasse Edwartz

E-handeln växer snabbt i Strömstad

E-handelsföretag är på frammarsch i Strömstad. Det visar en kartläggning över nystartade e-handelsföretag. Bakom undersökningen ligger bank- och finansgruppen Svea, som för tredje året i rad kartlägger antalet nya e-handelsföretag.

ANNONS
LocationStrömstad||

Undersökningen går ut på att studera hur många nya e-handelsföretag som har startats i kommunerna i relation till invånarantalet. Under 2019 startades sex e-handelsföretag i Strömstad, vilket ger kommunen en tredjeplats i årets kartläggning. På andra plats ligger Ulricehamn och på första Höganäs. Totalt startades 2084 e-handelsföretag i Sverige förra året.

Strömstad klättrar rejält på listan, året innan intog kommunen plats 136. På årets lista kan man jämföra med Munkedal på plats 21, Lysekil på 59 och Uddevalla på 46.

E-handeln tycks locka många mindre kommuner.

– E-handel har varit på kraftig framfart under flera år och det är kul att så många ser fördelarna. Kartläggningen avslöjar dessutom att tillväxten är extra hög på landsbygden. En näthandel ger företag på mindre orter möjlighet att nå en mycket bredare kundbas. Det i kombination med säkra betallösningar och snabba leveranser gör att många vänder sig till e-butiker istället för fysiska, säger Magdalena Caesar, affärsområdeschef för betallösningar för e-handel på Svea Ekonomi, i en kommentar till undersökningen.

ANNONS
ANNONS