Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Jennie Rohman, Anki Samuelsson och Peter Rohman ser hellre att en helt ny simbassäng byggs än att den gamla renoveras.

De vill skapa dialog om en ny simhall

Strömstad Simförening är emot renoveringen av Badanstalten. De vill istället ha en helt ny och förbättrad simhall.

Anki Simonsson, Peter Rohman och Jennie Rohman är tre av Strömstad Simförenings åtta styrelsemedlemmar.  Styrelsen har bestämt sig för att göra allt de kan för att förverkliga drömmen om en ny simhall. 
– Det är bättre att bygga en helt ny simhall än att renovera den gamla. Även om den renoveras så kommer nya problem att uppstå, simbassängen behöver dessutom förbättras, säger Jennie Rohman. 
Hon menar att simbassängen måste ha fler banor så att fler personer kan träna i den samtidigt. Hon menar att det alltid är trängsel och svårt att få träningstider i simhallen. Strömstad Simförening vill nu få igång en dialog med Badhusbolaget, som hyr badhuset via Strömstadslokaler. 
– Vi vill starta en diskussion. Vi har hört att renoveringen kommer att kosta cirka 32 miljoner. Nu bör även en kalkylering göras över vad en helt ny simhall kan kosta, menar Peter Rohman. 
Strömstad Simförening menar att den nuvarande bassängen inte uppfyller deras behov. De vill ha en bassäng med fler banor så att det finns större utrymme för träningar. 
– Våra barn får träna sent på kvällen för att det inte finns andra tider, vi måste få en större simbassäng, säger Anki Simonsson.
Simföreningen har skickat in ett medborgarförslag och väntar på att ärendet ska tas upp i kommunfullmäktige i höst. De funderar även på att starta en namninsamling.
– Jag är övertygad om att många vill ha en ny simhall, menar Jennie Rohman. 
Strömstad Simförening har varit i kontakt med Hans-Inge Sältenberg (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande, och han har lovat att hålla dem uppdaterade om diskussionens gång. 
– Jag har lyssnat till Strömstad Simförenings åsikter om problemet. Jag vet i nuläget inte hur det kommer att bli med simhallen. Det är först och främst upp till Strömstadslokaler att se över kostnaderna för en ny simhall, säger Hans-Inge Sältenberg.
Strömstadslokaler arbetar nu för att ta fram kalkyler för kostnaderna. De planerar att ha en sammanställning klar i höst.
– Vi kommer att ta reda på vad kostnaderna blir för de olika alternativen. Allt bör stå klart i höst och då kan ett beslut tas, säger Peter Heie (C), ordförande för Strömstadslokaler.