Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Daftöland öppnar för alla elever på skolavslutningen

Den 14 juni är det sommarlov för Strömstads 1 625 elever från förskoleklass till årskurs nio. Efter skolavslutningen håller Daftöland öppet gratis för alla skolelever – och kommunen är med och betalar halva prislappen för att kunna hålla öppet för eleverna.
– Sådana här saker är med och bidrar till ett attraktivt Strömstad, säger kommundirektör Mats Brocker.

Lena Kempe, vd för Daftö Resort, drar bort de svarta tejpmarkeringarna vid entrén till Daftöland. Ett spår av pandemin, där tejpen visade avståndsmarkeringar i kön.

Nu har man en intensiv påsk bakom sig och sommarsäsongen runt hörnet. Nöjesparken Daftöland smygöppnar under två helger; Kristi himmelsfärd och pingst. Sedan är det 14 juni som är ett viktigt datum för Daftöland. Då öppnar piraterna dörrarna till nöjesparken för alla kommunens skolelever, från förskoleklass upp till de elever som gått ut nian. Då får eleverna först sommarlov – och sedan gratis inträde till Daftöland. Nöjesparken håller öppet enbart för kommunens skolelever.

– Det känns jättekul att kunna göra detta i år, särskilt med den tuffa tid vi har bakom oss, säger Lena Kempe.

Daftö har under flera år tidigare erbjudit eleverna besök på Daftöland, men har under pandemin inte gått att genomföra. I år är det första gången som Strömstad kommun är med och betalar halva kostnaden för att hålla öppet.

– Att vi delar det ekonomiskt är vi tacksamma för, särskilt med bakgrunden med två pandemiår bakom oss, säger hon.

”Detta gör vi för barnen i Strömstad”

Mats Brocker menar att det är för barnens skull kommunen är med och stöttar.

– Detta gör vi för barnen i Strömstad, att göra saker för barnen i stället för att bara prata om dem känns viktigt. Det är sådana här saker som gör att vi bygger ett attraktivt Strömstad för alla, säger han.

Det är inte alla familjer som har ekonomisk möjlighet att gå på Daftöland, betonar Lena Kempe.

– Därför känns det fint att ge möjligheten att inkludera alla i kommunen, säger Lena Kempe och fortsätter.

– Barnen har påverkats av pandemin, kanske har fritidsaktiviteter ställts in eller så har föräldrar som jobbar i handeln blivit av med sina arbeten.

Kommer det att bli en tradition med sommarlovsfirande på Daftöland?

– Absolut, det hoppas vi på. Vi tar ett år i taget, men det är ambitionen, säger Lena Kempe.