Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anslag på Fjordlines färjeterminal i Strömstad med anledning av coronasmittan. Bild: Jerker Norlander, Jakob Simonson
Anslag på Fjordlines färjeterminal i Strömstad med anledning av coronasmittan. Bild: Jerker Norlander, Jakob Simonson

Coronasmittan stoppar inte färjetrafiken

Hos rederierna Color Line och Fjordline, som trafikerar sträckan Strömstad-Sandefjord, går trafiken som vanligt med färjorna.

På Color Line följer man noga informationen från respektive lands hälsomyndighet. På linjen Sandefjord–Strömstad har det märkts en moderat reaktion beträffande bokningar som visar en svag nedgång.

– Ombord på våra båtar, Color Hybrid och Color Viking, har vi satt upp plakat med hygienregler på flera språk, säger kommunikationschefen Helge Otto Mathiesen.

– Det gäller även för biljetterminalerna. På båtarna rullar också information på tv-monitorerna. Vi anser att det är tillräckligt med ordentlig handtvätt, så någon handsprit har vi inte satt ut. Trappräcken, hissknappar och dörrhandtag tvättas oftare.

Så här års har Color Line cirka 1 000 passagerare per dag mellan Sverige och Norge. Till detta kommer en stor mängd gods.

– Vi har ett uppdrag att driva en båtlinje mellan Sverige och Norge och några ytterligare åtgärder har vi inte planerat, fortsätter Helge Otto Mathiesen.

Hos Fjordline finns informationsanslag både ombord och i terminaler. Vid rederiet menar man att passagerares och anställdas säkerhet går i första hand och uppmanar alla att följa hälsoråden. I händelse att någon smittad person upptäcks ombord kommer personen att isoleras ombord och därefter föras till sjukhus med ambulans.

På Fjordlines M/S Oslofjord finns extra handspritflaskor utställda på strategiska ställen. Extra resurser har också satts in för renhållning på utsatta platser.