Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Brand i lägenhetshus i Strömstad

Vid 20.30-tiden på söndagen började det brinna i ett lägenhetshus på Rådhusberget i Strömstad. En person har förts till sjukhus för vård.

Räddningstjänsten kallades till platsen för att släcka den pågående branden. En kraftig rökutveckling ska ha uppstått på platsen.

Enligt räddningsledaren Tomas Rönnborg ska det ha varit en fullt utvecklad brand i en av lägenheterna.

Räddningstjänsten och ambulans kallades till platsen. Enligt räddningsledaren och polisen ska en person ha förts till sjukhus med ambulans. Under måndagsmorgonen har polisen inga uppgifter om skadeläget. Personen ska ha andats in rök och fått rökskador.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet och har inlett en förundersökning. Straffet för allmänfarlig vårdslöshet är böter eller fängelse i högst sex månader.

– Det är någon som har satt något på spisen och lämnat köket och så har det börjat brinna, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Strax efter klockan 23 meddelade SOS Alarm att räddningstjänsten hade avslutat sin insats och lämnat platsen. Boende i intilliggande lägenheter evakuerades. Hyresvärden Strömstadsbyggen erbjöd övernattning på andra platser.

Stationsbefälet på polisen i Strömstad, Martin Landberg, bekräftar att det är personen som har förts till sjukhus med brännskador som är den misstänkta. Förhör kommer att hållas, men det är ännu oklart när.

– Man kommer göra en teknisk undersökning i det första läget, säger Martin Landberg.