Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

"Bra om regeringen kan ändra sig och lyssna på oss"

Regeringen och kanske arbetsförmedlingen får support från Strömstad, om det ligger något bakom talet att bromsa nedläggning av antalet Arbetsförmedlingskontor.

I Strömstad surnade kommunalrådet Kent Hansson (S), när AF lagt ner sitt kontor här i kommunen.

– De som förlorar mest på det är funktionshindrade, lågutbildade och de utom­europeiskt födda. Risken för utanförskap ökar. Förutom det lidandet är risken uppenbar att kostnader flyttas över från staten till kommunerna, sade Kent Hansson till Strömstads Tidning den 14/11.

Sedan hände något i riket. Många ilsknade till, även i s-leden, mot AF:s plan att lägga ned 132 kontor. På torsdagen kom bud ifrån regeringen, med uppmaning åt AF, att i stället stärka den lokala närvaron.

LÄS MER: Nedläggning av AF-kontor kan stoppas

LÄS MER: Arbetsförmedlingen självkritisk om hantering

– Vi glädjer oss åt att partiet tänker efter, om man nu gör det. Och det är bra om regeringen kan ändra sig och lyssna på folk ute i landet, Det här med nedläggningarna har gått alldeles för fort, säger Mats Granberg (S), vice i ordförande i kommunstyrelsen i Strömstad.

Ni tänkte lite rätt i den här frågan?

– Absolut. Vill ha tillbaka en arbetsförmedling som inte drivs privat av någon som tjänar pengar på arbetslöshet. Det är min uppfattning.

Lars-Åke Karlgren (V) i Strömstad, står bakom kravet på återöppning av arbetsförmedlingen och bakom sitt partis misstroendevotum på riksplanet mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

– Vi vill återföra offentligt drivna AF-kontor ute i småkommunerna. Misstroendevotumet är bara ett medel att nå målet, säger Lars-Åke Karlgren.