Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En skolbuss körde ner i diket vid Caprivägen i Strömstad. Bild: Bengt Therner
En skolbuss körde ner i diket vid Caprivägen i Strömstad. Bild: Bengt Therner

Blixthalka i Strömstad

Överslagsvädret vållar stora problem i trafiken. På flera platser i Strömstad har bilar svårt att ta sig fram. Kommunens gatuchef Conny Hansson uppmanar till stor försiktighet.

Mildare grader varvas med kalla nätter. Då blir gator och trottoarer till fara för alla trafikanter. På fredagsmorgonen har bland annat en skolbuss kört ner i diket vid Caprivägen.

Halkan i den branta backen gjorde att bussen kanade och tappade fästet. Flera bärgningsenheter var på plats. Conny Hansson, gatuchef vid Strömstads kommun, berättar om läget.

– Vi har fått regn på de snöröjda gatorna. Då blir gatorna och trottoarerna som spolad skridskois, men vi på kommunen har igång sex enheter. Samtidigt är det svårt att sanda för tidigt eftersom sanden regnar bort, säger han.

Gatuchefen manar till försiktighet – samtidigt som han menar att man behöver fundera en extra gång innan bilen lämnar bostaden.

– Vi får panik i blicken när vi ser det vita på marken. En del kanske blir förbannade när jag säger det här, men vi är fortfarande i februari. Behöver man inte åka får man hålla sig hemma, säger Conny Hansson.