Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kerstin Karlsson (L) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Bild: Jakob Simonson

Billigare elevdatorer när Bun skär ner

Liksom socialförvaltningen föreslås Bun spara 8 miljoner nästa år. Billigare elevdatorer och ett uppsagt båthus är några av sparförslagen.

Kommunen måste dra ner på kostnaderna 2019 för att klara av de stora investeringar som görs för närvarande. Målet är att minska de totala utgifterna med 25 miljoner kronor, och därför har samtliga förvaltningar ombetts komma med förslag på möjliga besparingar.

För barn- och utbildningsförvaltningen, Bun, har uppdraget varit att redovisa konsekvenserna av möjliga besparingar för 8 miljoner kronor.

– Det är alltid besvärligt när man måste skära ner, men vi har arbetat fram ett underlag som vi har haft till diskussion i arbetsutskottet, säger Kerstin Karlsson (L), Bun:s ordförande.

Förslagen ska behandlas i barn- och utbildningsnämnden på torsdag i nästa vecka, och Kerstin Karlsson är tills vidare fåordig om innehållet.

Hon avslöjar dock att en möjlig besparing är att köpa in nästa omgång skoldatorer till högstadieeleverna med lägre prestanda än tidigare.

– Det har visat sig att vi köpt datorer med onödigt hög kapacitet tidigare, så där kan vi spara pengar. Dessutom vill vi säga upp båthuset vid gymnasiet, som vi inte använder till något.

För att undvika oro och spekulationer fick arbetsutskottet ta del av sparförslaget via storbildsskärm.

– Finns något på papper riskerar det att bli offentligt i förtid, säger Kerstin Karlsson..