Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Babysimmarna håller till i rehab-bassängen i Strömstads sjukhus (arkivbild). Bild: Linda Smith
Babysimmarna håller till i rehab-bassängen i Strömstads sjukhus (arkivbild). Bild: Linda Smith

Babysimmarna glada för besked om bassängen

Ingela Holgersson, som håller i babysimmet på Strömstads sjukhus, har fått besked om att Praktikertjänst jobbar för att driva bassängen vidare nästa år.
– Jag är så glad och tacksam för att jag kan fortsätta, säger hon.

Det har varit en omtumlande höst, med hot om nedläggning av träningsbassängen där Babysimmarna hållit kurser sedan 2011.

Nu har Praktikertjänst bekräftat att de jobbar med ett avtal med Västfastigheter som äger lokalerna. Ingela Holgersson och barnfamiljerna kan pusta ut – nya kurser är planerade från slutet av januari.

– Det har tagit lång tid att bygga upp verksamheten och det går fort att rasera. Vi hade terminsavslutning i onsdags kväll och jag har fått så fina meddelanden, utvärderingar och till och med presenter från barn och föräldrar, säger Ingela Holgersson.

Babysim är en verksamhet där barn som är yngre än två år badar tillsammans med en förälder, under ledning av en instruktör som har SSF:s instruktörsutbildning i babysim.

Det är ett 50-tal familjer som kommer en gång i veckan, främst från Strömstad, men även från norska gränstrakterna och Halden, för att få en grundläggande vattenvana och simkunskap.

Sedan informationen gick ut om att Praktikertjänst tar över bassängen har ett 30-tal familjer redan hunnit anmäla sig till vårens kurser, berättar Ingela Holgersson.

– Jag vet att det finns brist på siminstruktörer och simskoleplatser för de lite äldre barnen, så kan man börja tidigare så är man ju redan en bit på väg.

Förutom Babysimmarna driver hon även Kustsimmarna, en simskola i havet i Tanums kommun under sommaren.

LÄS MER: Nytt hopp – Praktikertjänst nära bassängavtal