Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Glädjande nyheter för dem som använder rehab-bassängen: Avtal är skrivet och den blir kvar efter årsskiftet. Bild: Marita Adamsson
Glädjande nyheter för dem som använder rehab-bassängen: Avtal är skrivet och den blir kvar efter årsskiftet. Bild: Marita Adamsson

Avtal skrivet – rehab-bassängen blir kvar

Det har varit på gång under en tid. Men nu är det klart att Praktikertjänst träder in när Närhälsan drar sig ur, och kommer att driva rehab-bassängen på Strömstads sjukhus efter årsskiftet.

Signaler från regionen och Praktikertjänst hade redan gått ut till dem som använder rehab-bassängen på Strömstads sjukhus. Men på torsdagen fattades det formella beslutet i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden.

LÄS MER: Babysimmarna glada för besked om bassängen

Rehab-bassängen, vars framtid varit hotad, blir kvar och kommer att drivas av Praktikertjänst, som tar över från Närhälsan 1 januari.

– Det känns väldigt bra att det fortsätter. Bassängen är en viktig funktion i att folk får hjälp med sina krämpor. Dessutom är det ju flera föreningar som har glädje av den, som Babysimmarna, säger Margareta Fredriksson (L), vice ordförande i den regionala nämnden.

Som Strömstadspolitiker är hon extra nöjd.

– Ja, vi är ju tillsatta för att ta hand om hela regionens behov. Men det är klart att det känns lite extra varmt i hjärtat som Strömstadsbo att vi kunde hjälpa till att få det här avtalet i hamn före jul, säger Margareta Fredriksson.

Regionen bidrar med 750 000 kronor per år för hyran. Det är en minskning av tidigare 1,4 miljoner – och, som vi berättat om tidigare, anledningen till att Närhälsan drog sig ur.

Nu kommer det alltså inte att bli något avbrott i verksamheten utan bassängen kommer att drivas vidare som tidigare – nu i Praktikertjänsts regi. De driver även sedan tidigare specialistsjukvård på Strömstads sjukhus, och äger vårdcentralen Bohuslinden.

LÄS MER: Användarna: "Vi vill ha kvar rehabbassängen!"

LÄS MER: Nytt hopp – Praktikertjänst nära bassängavtal