Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Arbetslösheten stiger - men inte i Strömstad

Arbetslösheten stiger i 41 av 49 kommuner i Västra Götaland. Men inte i Strömstad, där den ligger oförändrad på 5,6 procent.

En stor andel av kommunerna i Västra Götaland såg under december månad en växande arbetslöshet jämfört med året innan. Regionens kommuner hade i snitt en arbetslöshet på 6,6 procent. Det är en ökning med 0,4 procentenheter jämfört med samma tidpunkt 2018.

I Strömstad låg arbetslösheten i december på 5,6 procent. Det är samma siffra som i december 2018. I Tanum har arbetslösheten ökat något, från 4,8 procent december 2018 till 5,2 procent ett år senare.

Sedan mars 2018 har arbetslösheten bland utlandsfödda i Strömstads kommun minskat. I december fortsatte den utvecklingen. Arbetslösheten bland invånare födda i ett annat land hade minskat med en procentenhet och låg i december på 13,1 procent. I Tanum har arbetslösheten bland invånare födda i ett annat land minskat med 3,5 procentenheter och låg i december på 19,3 procent.

Högst arbetslöshet i regionen - när det gäller alla kommuninvånare - har Åmål, med hela 13,8 procent. Lägst är den på Tjörn, där den är 2,8 procent.

I Sverige som helhet ligger arbetslösheten på 7,4 procent.