Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

13 februari genomfördes den första vaccinationen av Strömstads omsorgspersonal. 22 maj är det dags för dos nummer två. Bild: Victoria Petersson
13 februari genomfördes den första vaccinationen av Strömstads omsorgspersonal. 22 maj är det dags för dos nummer två. Bild: Victoria Petersson

Andra dosen till omsorgspersonal i Strömstad

Datum är klart för vaccinering med andra dosen till kommunens omsorgspersonal. Vaccineringen sker vid två tillfällen, 22 maj och 23 juni.

De som var först ut med dos 1 den 13 februari får sin andra dos 22 maj, de som vaccinerades i andra omgången får dos två 23 juni.

På vårdcentralerna fortsätter vaccinationen av personer i fas 3.

På Capio kommer 120 personer att få vaccin den här veckan. När veckan är slut återstår 200 personer att vaccinera i fas 3 för Capio.

På Bohuslinden är man framme vid patienter födda på 70-talet som befinner sig i riskgrupp.

– Fler och fler som vi ringer för att boka tid har redan fått vaccin, bland annat via sjukhuset. Det är många att ringa, men det fungerar bra, säger Charlotte Ericson, verksamhetschef.

Vårdcentralen kan nu beställa vaccin från regionen och behöver inte längre vänta på att med kort varsel få en tilldelning. På vårdcentralerna ges också andra dosen åt dem som redan fått en första. Bohuslinden bokar tid nummer två redan i samband med första dosen och vaccinet för dos två levereras automatiskt.

Regionen har tidigarelagt sin öppning av bokningen för fas fyra, men på måndag förmiddag kunde man fortfarande inte boka tid för vaccinering i Tanum. Bokningen sker på sajten stoppacovid.nu. Den är igång, men eftersom vaccinatören Heartbeat ännu inte har besked om vaccinleveranserna finns inga tider utlagda än. Det gäller både vaccinstationen på Tanums shoppingcenter och på Torp utanför Uddevalla.

LÄS MER: Nu inleds fas 4 av coronavaccinationen på bred front i regionen

LÄS MER: Boka vaccin mot corona i Västra Götaland – så gör du