Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göran Lundgren är driftsansvarig för Grensemat som nu säger upp 96 av sina anställda. Bild: Arkiv

96 personer sägs upp inom gränshandeln

I juni varslade Grensemat 96 av sina anställda om att det kunde bli aktuellt med uppsägningar. Nu har det blivit klart att de 96 anställda får sluta den 1 oktober.

Grensemat AB som har butikerna Maximat och Nordby Supermarket på Nordby samt Maximat i Svinesund, säger nu upp 96 av sina anställda. I juni gick de ut med varsel om uppsägning till sina anställda, och i veckan blev det klart att 96 anställda blir av med sina jobb.

– Vi la ett varsel i juni för uppsägning på 96 personer som tyvärr lämnar oss nu i oktober, säger Göran Lundgren, driftsansvarig för Grensemat.

Vad är dina tankar kring det här?

– Det är ytterst tråkigt för varje individ är ju en person som blir drabbad, säger Göran Lundgren.

Det lämnar runt 250 anställda kvar på matbutikerna på Nordby och Svinesund. Göran Lundgren säger att de hoppas varje dag att gränsen ska öppna.

Kan det bli aktuellt med återanställningar om gränsen öppnar?

– Är det så att gränsen öppnas och vi kan återgå till en normal vardag så får försäljningen då visa vart vi är på väg, säger Göran Lundgren.

Det har inte kommit några besked om ytterligare varsel än de 96 anställda som fick informationen i juni. Men just nu avvaktar företagets ledning och följer utvecklingen.

– Vi befinner oss i ett väldigt speciellt läge och utvärderar löpande de reseråd och den information som kommer, säger Göran Lundgren.