Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: NIKLAS JOHANSSON
Bild: NIKLAS JOHANSSON

591 hushåll blev av med strömmen

Strömmen gick under söndagen för 591 hushåll i Strömstads kommun på söndagsförmiddagen.

Det var vid klockan 10:53 på söndagen som 591 hushåll blev av med strömmen i Strömstads kommun. Ellevio skriver i ett mejl: "Felsökning pågår. Omkopplingar kan ske vilket medför att strömmen kan komma och gå."

Felet var avhjälpt för samtliga drabbade hushåll vid 14:56 på söndagseftermiddagen.

Ellevio, som ansvarar för elnätsinfrastrukturen i området, har fördubblat beredskapen i Bohuslän för att snabbt kunna hantera störningar och eventuella strömavbrott i samband med stormen.

Sydvästliga vindbyar med stormstyrka (26-27 m/s) drog in över framförallt Bohuskusten vid lunchtid på söndag, men väntas mojna under den tidiga kvällen. Stormens framfart fortsätter sedan över västra Vänern, Värmland och Dalarna, med vindbyar på upp till 22-23 sekundmeter under kvällen. "Väderutvecklingen från söndag till måndag kan innebära risk för störningar av en del samhällsfunktioner", skriver Ellevio i mejl.

- Som en följd har vi valt att fördubbla beredskapen under helgen, både med montörer i de aktuella områdena, vår kundservice och på företagets driftcentral. Vi följer kontinuerligt utvecklingen av prognoserna från SMHI, säger Anders Ekberg, chef för nätdrift på Ellevio.

Beredskapen syftar till att snabbt kunna hantera och lösa strömavbrott eller andra incidenter som kan inträffa i Ellevios nätområden i samband med stormen.

- Vid den här typen av väderhändelser försöker vi ligga steget före så långt det är möjligt för att våra kunder ska slippa eller få så korta strömavbrott som möjligt, säger Anders Ekberg.

Enligt Ellevios säkerhetspolicy kan dock inga montörer och entreprenörer utföra eventuella skadereparationer under pågående storm.