Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

(arkivbild) Bild: Jakob Simonson
(arkivbild) Bild: Jakob Simonson

Ökning av coronafall i Strömstad - veckans siffror

Västra Götalandsregionen presenterade siffror för vecka 52 under onsdagseftermiddagen - som visar på en ökning av antalet bekräftade fall i Strömstad.

Under vecka 52 rapporterades 7 886 fall med covid-19 i Västra Götaland, och det har skett en snabb och kraftig ökning i antalet fall den senaste tiden rapporterar regionen.

Statistiken ska dock ses i relation till jul- och nyårshelgerna med annorlunda förutsättningar och öppettider för provtagning, skriver regionen i sin veckorapport.

I Strömstad så rapporterades 32 nya fall för vecka 52, en ökning från vecka 51 då det var 11 fall.

I Strömstad så har efterfrågan på tester hos vårdcentralen kraftigt ökat efter jul-och nyårshelgerna och vårdcentralen Bohuslinden rapporterade ett ”extremt högt tryck” i början av veckan. Testerna är också tillfälligt slut på vårdcentralen, och de ser en hög smittspridning med 38 fall hittills denna vecka, vilket bådar för en kraftigare ökning till nästa veckas statistik.

Efterfrågan på tester har ökat de senaste veckorna och gjort svarstiderna längre. Med start i måndags natt flygs därför varje natt 5000 prover från Västra Götalandsregionen till Tyskland för att analyseras.