JUNIORMATCH. Haakon Sperre och Axel Lind skakar hand efter en intensiv match.
JUNIORMATCH. Haakon Sperre och Axel Lind skakar hand efter en intensiv match.

Åter dags för lång tennistradition

Räkantennisen startade i lördags och pågår i en vecka. Först ut var juniorklasserna och många taggade spelare intog banorna.

ANNONS
|

Solen skiner vid Strömstad tennisklubb och både den svenska och den norska flaggan har hissats. Klockan nio börjar Räkantennisens första juniormatcher. 10-åriga Linus Bergh har åkt ända från Lidingö för att delta i tävlingen.

– Det är roligt. Jag har spelat tennis i fyra år och nu hoppas jag på att vara tillräckligt bra för att gå vidare.

Linus Bergh testslår med sin racket i luften och sneglar leende bort mot tennisbanorna där två killar redan är igång med spelandet. De heter Axel Lindh och Haakon Sperre. Matchen dem emellan blir intensiv och det slutar med att Haakon Sperre kammar hem segern.

ANNONS

– Det känns bra, hoppas jag fortsätter att vinna, säger han.

Axel Lindh från Strömstad är besviken men säger att han inte hade de rätta förutsättningarna.

– Jag har bara spelat i ett halvår. Mina servrar gick inte så bra i dag, de fastnade i nätet.

På plats är även många av Räkantennisens arrangörer, en av dem är tävlingsansvarige Peter Lindqvist. Han säger att turneringen är en tradition som går långt tillbaka i tiden.

– Jag har spelat sen jag var junior och det är ju riktigt länge sedan, tävlingen har funnits så länge jag kan minnas, säger han och skrattar.

Han berättar att Räkantennisen är en samlingspunkt för både unga och gamla och att även en del norrmän brukar delta.

– Det är fint att traditionen fortsätter, det är alltid väldigt bra stämning under turneringen, säger Peter Lindqvist och berättar att cirka 140 personer har anmält sig till årets tävlingsvecka.

Bredvid tennisbanan finns ett fikatält, där arbetar Selma och Molly Bergström med att sälja fikabröd och dricka.

– Det är mysigt och bra att få hjälpa till när det behövs, säger Selma Bergström som snart ska ut på banan för en tävlingsmatch. Hon är lite nervös då hon ska möta sin kusin i dagens första match.

ANNONS

ANNONS