Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu åtalas mannen vid Uddevalla tingsrätt för tre fall av grov stöld, Bild: JONAS EKSTRÖMER, Anders Wiklund
Nu åtalas mannen vid Uddevalla tingsrätt för tre fall av grov stöld, Bild: JONAS EKSTRÖMER, Anders Wiklund

Åtalas för grov stöld – efter flera inbrott på samma gata

En man i 25-årsåldern misstänks för flera fall av grov stöld efter att ha brutit sig in med ett kofotliknande verktyg i olika lägenheter – på samma gata – under samma dag i Skee.

Det var den 28 juni i år som mannen ska ha gjort inbrott i ett flertal bostäder på en gata i Skee söder om Strömstad. Vid inbrotten ska han ha fått med sig föremål till ett värde av hundratusentals kronor.

Han misstänks ha använt sig av ett kofotsliknande verktyg för att ta sig in i lägenheterna via fönstren.

På en av adresserna ska han ha fått med sig en lång rad olika föremål – bland annat en GoPro-kamera, tre objektiv, två datorer, sex hårddiskar, fem dyktillbehör, ett Playstation, en iPhone, en iPad och mediciner – till ett samlat värde på omkring 150 000 kronor.

I en annan lägenhet på samma gata, samma dag, ska han ha brutit sig in och tagit en dator, ett Playstation, med kontroller och laddare till ett uppskattat värde av 34 000 kronor.

Nu åtalas mannen vid Uddevalla tingsrätt för tre fall av grov stöld, samt två fall av stöld för inbrotten i Skee. Han ska även betala skadestånd till de målsäganden som drabbats av inbrotten.

Mannen förnekar brott.