Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man och en kvinna bosatta i Strömstad åtalas för försök till mordbrand och stöld. Bild: Ronny B Nilsson
En man och en kvinna bosatta i Strömstad åtalas för försök till mordbrand och stöld. Bild: Ronny B Nilsson

Åtalas för att ha tänt eld på pizzeria

En kvinna och en man åtalas vid Uddevalla tingsrätt för att ha försökt anlägga en brand på Strömstierna Pizzeria, och dessutom stulit pengar, värdesaker och en lastbil från pizzerian.

Det var natten till den 18 februari i år som en brand uppstod på Strömstierna Pizzeria. Det visade sig att någon tänt eld på ett antal pizzakartonger. Elden spred sig och delar av inredningen och utrustningen i pizzerian förstördes. Dessutom var bland annat tre mobiltelefoner, en surfplatta, en elsparkcykel, en mängd snus och cigaretter och 7 500 kronor i kontanter stulna, samt företagets lastbil.

En kvinna och en man, som bor tillsammans i Strömstad, greps misstänkta för försök till mordbrand och för att ha stulit utrustningen, pengarna och lastbilen. Nu åtalas de vid Uddevalla tingsrätt för försök till mordbrand och stöld.

Bevisläget är gott. Flera vittnen har hörts av polisen, som har identifierat de misstänkta personerna vid tillfället. Elsparkcykeln som stals den natten hittades hemma hos de båda, och mannen har bland annat skrivit i ett sms att han "bränt" Strömstierna Pizzeria.

Restaurangen yrkar på skadestånd om sammanlagt 203 993 kronor för förstörd inredning och utrustning efter branden.