Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Charlotte Ericson, verksamhetschef vid Bohuslinden. Till höger några av de som skulle vaccineras under torsdagen.  Bild: Victoria Petersson
Charlotte Ericson, verksamhetschef vid Bohuslinden. Till höger några av de som skulle vaccineras under torsdagen. Bild: Victoria Petersson

Ännu en massvaccinering vid Bohuslinden

350 doser vaccin gavs till 60-64-åringar i Strömstad under torsdagen.
– Vi håller på hela eftermiddagen, säger Charlotte Ericson, läkare och verksamhetschef vid Bohuslinden.

Vaccineringen fortsätter i Strömstad. För drygt två veckor sedan vaccinerades 400 personer som tillhörde fas 2, alltså 70-plus, vid Bohuslinden, och under torsdagen var det en repris och kön ringlade stundvis lång utanför vårdcentralen.

– Ja, det var ett bra koncept så vi kör på samma upplägg i dag.

Vid 13-tiden på torsdagen påbörjade Bohuslinden vaccinering av personer som är 60-64 år och tillhör en riskgrupp, och räknade med att hålla på till 19.30-20.00 på kvällen.

– Vi är nu inne i fas 3 och vi blir i princip klara med den gruppen 60-64 år som tillhör riskgrupp, säger Charlotte Ericson.

LÄS MER: 400 vaccindoser gavs till 70-plussare under söndagen

Nästa vecka är det de personer i åldrarna 60-64 år som inte tillhör någon riskgrupp. Sedan följer de som är 18-59 år som tillhör en riskgrupp.

Bohuslinden vet inte helt än hur många doser de får nästa vecka.

– Det där kommer ju lite plötsligt, ett mejl kommer med info så man får vara beredd, säger Charlotte Ericson.

Vaccinet som gavs under torsdagen av Pzifers. Så småningom ges dos två av Astra Zeneca till de som har fått första dosen av Astra Zeneca.

Marlene Midtvedt, verksamhetschef på Capio, berättar att de vaccinerar 67-åringar denna vecka, och hoppas bli klara med fas två nästa vecka.

Totalt har 2 106 personer i Strömstad fått sin första vaccindos fram till vecka 15, enligt Nationella vaccinationsregistret. Det innebär att 20 procent av den vuxna befolkningen fått minst en dos. I Tanum är det 3 315 personer som fått sin första vaccindos, vilket innebär 31 procent av den vuxna befolkningen som fått minst en dos.

Fas 3 är den sista som vårdcentralerna i Strömstad ansvarar för. Den allmänna vaccineringen i fas 4 ska utföras av en extern vaccinatör som upphandlas av regionen.

– Vi vill inte ta på oss det. Det är mitt i sommarsäsongen och vi är oroliga för hur det skulle bli med vaccin, personal och turister. Det riskerar att bli kaos i bemanningen, sa Charlotte Ericson, tidigare till tidningen.

LÄS MER: Så här ska allmänheten vaccineras - en första plan