Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Svenskt pass. Bild: Måns Langhjelm

Strömstad slutar med drop-in för passansökan

Från den 4 februari 2019 går Strömstad helt och hållet över till tidsbokning för den som ska ansöka om pass eller nationellt id-kort, uppger polisen i ett pressmeddelande på tisdagen. Därmed upphör alla tider för drop-in vid nämnda ärenden.

Strömstad är en av Fyrbodals och Skaraborgs nio polisstationer som från och med den 2 februari 2019 upphör med alla drop-in-tider för passansökan eller ansökan om nationellt id-kort – därefter är det endast tidsbokning som gäller, uppger polisen.

Från den 4 februari ska hela regionen ha infört tidsbokning.

Men redan från den 26 november ska man kunna göra tidsbokningar för passansökan och ansökan om nationellt id-kort hos polisen.

Tider kommer läggas ut på polisens hemsida, där ska en länk finnas till formulär för tidsbokning. Den som inte använder internet kan ringa 114 14 och få hjälp via växeln, dessa har däremot inte fler tider än de som läggs ut på nätet.

– Vi släpper tider efterhand. Det betyder i praktiken att det kan dyka upp tider på dagar som tidigare varit fullbokade. Vid behov kan det därför vara bra att gå in flera gånger och se om det finns lediga tider. När du väl har lämnat in din ansökan tar det upp till fem arbetsdagar innan passet är klart, säger Jonas Bertram, regionalt införandeansvarig, i pressmeddelandet.

– Med tidsbokningen kommer vi fördela tiderna över året. Det gör att man kan uppleva att det är svårare att få en tid under högsäsong. Men sett över hela året innebär det en bättre och effektivare service till medborgarna, säger Jonas Bertram.

Polisstationer som från 4 februari går över till tidsbokning

Fyrbodal

Stenungsund, Trollhättan, Strömstad, Uddevalla och Åmål

Skaraborg

Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde