Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Strömstad lyckligt lottat just nu - bara fyra fall förra veckan

Strömstad hade bara fyra nya rapporterade fall av konstaterad covid-19 vecka 13 (29 mars-4 april). Men kommunen är som en liten ö i ett betydligt oroligare hav. Tanum hade till exempel 43 nya fall.

Smittan ökade under perioden i Fyrbodal som helhet, från 289 fall per 100 000 invånare vecka 12 till 298 vecka 13. I övriga regionen syns en avtagande tendens, men antal fall per 100 000 invånare (incidens) är högst i Göteborgsregionen.

Statistik fördelad på åldersgrupper visar att den högsta incidensen nu finns i åldrarna 40-49 år. Den största minskningen av incidensen syns bland dem som är 70 år och äldre, men den minskningen är inte statistiskt säkerställd.

Minskningen i hela regionen är 12 procent i jämförelse med veckan innan, men i rapporten påpekas att påskhelgen med andra öppettider och möjligheter att ta prov än annars kan påverka resultatet.

Om påskhelgen med ökat resande och kanske möten med andra personer än man annars träffar lett till ökad smittspridning visar sig också först längre fram i tiden.