Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stadshuset, ett landmärke i Strömstad. Bild: Jakob Simonson
Stadshuset, ett landmärke i Strömstad. Bild: Jakob Simonson

Strömstad har fortsatt lägst smittspridning i regionen

Västra Götalandsregionens coronarapport från torsdagen visar att Strömstad fortfarande är kommunen med lägst smittspridning av covid-19 i regionen.

Jämfört med veckan innan ökade de bekräftade fallen av covid-19 med ytterligare tre personer under vecka 30 i Strömstads kommun. Det innebär att det i absoluta tal, sedan testningen startade, är 33 personer hemmahörande i Strömstads kommun som bekräftats med covid-19.

Antal fall per 10 000 invånare, som är det mätt regionen använder för att jämföra spridningen i kommunerna, är i Strömstad 25. Det är den lägsta siffran i hela Västra Götalandsregionen. Dals-Ed kommer på andra plats i den jämförelsen, med 31 fall per 10 000 invånare, dock med endast 15 bekräftade fall sedan testningen startade.

I samma jämförelse hamnar Tanum på en femte plats med 38 bekräftade fall per 10 000 invånare. Tanum har totalt haft 49 bekräftade fall sedan testningen startade. Det innebär en ökning med ett bekräftat fall jämfört med veckan innan.

Värst drabbade kommuner per capita i regionen är fortfarande Töreboda (193 fall per 10 000 invånare) och Tibro (168). Smittan verkar dock ha stabiliserat sig på dessa orter, då det inte varit några fler bekräftade fall under vecka 30.

Göteborg har av naturliga skäl flest smittade – 7 071 bekräftade fall. Räknat per 10 000 invånare är siffran 122.