Stal fyrhjuling – orsakade långdragen polisjakt

Under natten till tisdagen larmades polisen om en misstänkt stöld på Öddö, söder om Strömstad. En okänd gärningsman hade där tillgripit en fyrhjuling – som hen sedan flydde på – innan fyrhjulingen dumpades på Båleröd. Den misstänkte gärningsmannen fortsatte sedan flykten till fots in i skogen.

ANNONS
LocationStrömstad||

Det var redan klockan 01 natten till tisdag som polisen larmades om stölden på Öddö. Enligt Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst, fick en patrull sedan syn på den misstänkte gärningsmannen.

– Då inleds ett efterföljande som slutade vid Båleröd. Där övergav gärningsmannen fyrhjulingen och sprang till skogs, säger Gunneng.

Polisen hämtar spårhund och genomför gedigna sökningar i skogen men utan att hitta personen på flykt.

Men en hjälm har hittats i terrängen och fyrhjulingen är återlämnad till dess ägare. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel har upprättats och polisens presstalesperson säger att de har gott hopp om att hitta personen på flykt.

ANNONS

Vid klockan 04 hade den misstänkte gärningsmannen, som verkar ha agerat ensam, fortfarande inte hittats. Polisen har sökt i skogspartiet på Båleröd, bland annat med hundpatrull.

ANNONS