Heidi Caroline Nyström hade under måndagen fått upp mycket tomtar i sin butik. När reportern gått skulle även skyltfönstret förberedas inför skyltningstävlingen som är en del av fredagens Nattöppet.
Heidi Caroline Nyström hade under måndagen fått upp mycket tomtar i sin butik. När reportern gått skulle även skyltfönstret förberedas inför skyltningstävlingen som är en del av fredagens Nattöppet. Bild: Hannah Palmhagen

”Ordförerskan” hoppfull inför Nattöppet och Klappjakten

På torget kommer julgranen tändas, tomten finnas på plats och butikerna i centrum hålla Nattöppet - i morgon fredag drar julen igång.

ANNONS
LocationStrömstad|

Efter ett års pandemiuppehåll är det så i morgon återigen dags för Köpmannaföreningens nattöppna butiker att välkomna besökare, både till torget och genom butikernas dörrar.

– Alla butikerna kommer att ha öppet som vanligt under dagen och stänga en timme på kvällen mellan klockan sex och sju, för att sedan öppna igen och ha öppet under fyra timmar från sju till elva på kvällen, säger Köpmannaföreningens ordförande, eller ”ordförerska” som hon själv kallar sig, Heidi Caroline Nyström och fortsätter:

– Men på torget kommer det att vara aktiviteter redan från klockan sex med tomte på plats, dans av grupper från Kulturskolan och sång av Jon och Roy som man kan njuta av med glögg och pepparkakor. Jag lovade i ett svagt ögonblick förra året att jag skulle sjunga duett på nästa nattöppet, så jag ska hinna öva lite inför detta. Den där rösten är som ett instrument som måste hållas varm för att fungera, konstaterar hon.

ANNONS

Frälsningsarmén kommer också att finnas på plats på torget med sin gryta där det som samlas in kommer att gå till aktiviteter för barn i kommunen som inte har samma möjligheter som andra att ha ett "vanligt" sommarlov.

När man handlar sina julklappar får man en lott, ett klappjaktsbevis, efter varje hundralapp som det handlats för där förstapris är ett presentkort på 25 000 kronor.

– Jag tror att många vågar sig ut för att handla klappar, för att träffa nära och kära på avstånd och samtidigt bidra till den lokala handeln.

Bild: Hannah Palmhagen
ANNONS