Mannen som greps i Strömstad på fredagskvällen sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för rån och grovt brott mot knivlagen, enligt Jonni Andersson, polisens jourhavande förundersökningsledare.
Mannen som greps i Strömstad på fredagskvällen sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för rån och grovt brott mot knivlagen, enligt Jonni Andersson, polisens jourhavande förundersökningsledare. Bild: Filip Landqvist

Misstänkt snusrånare greps beväpnad med machete

En man beväpnad med machete greps på fredagskvällen i centrala Strömstad, efter att ha jagats misstänkt för rånet mot en livsmedelsbutik tidigare samma dag.

ANNONS
|

Det var tidigt på fredagsmorgonen som förbipasserande upptäckte att en svartklädd man med huva krossat en ruta på Ica i centrala Strömstad, och stod och packade ner snus i en påse.

När vittnen försökte hindra mannen från att springa från platsen hotades de muntligt med att han skulle skära dem med kniv.

Den misstänkta rånaren sprang från platsen, och polisen inledde jakten med hjälp av flera vittnesuppgifter.

Kändes igen av polis på väg till jobbet

Ett av vittnena var en polisanställd som var på väg till jobbet och mötte mannen efter rånet, och kände igen honom, berättar Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen på lördagsmorgonen.

Mannen ska vara känd av polisen sedan tidigare, säger han.

ANNONS

– En polisanställd var på väg till jobbet och mötte gärningsmannen tidigt på morgonen, och kände igen honom, och även såg att han bar på någon säck. Vi bedrev vidare utredningsarbete under dagen och kom fram till vem han var, och han blev efterlyst.

Enligt Jonni Andersson sökte flera polispatruller intensivt efter mannen under dagen och fredagskvällen, innan han till slut anträffades i centrala Strömstad – beväpnad med en machete.

– Vi spanade efter honom under dagen och på kvällen kunde han gripas.

Gripandet ska enligt Jonni Andersson trots den misstänkta mannens stora tillhygge ha gått relativt odramatisk till.

Mannen sitter nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för både rån och grovt brott mot knivlagen, säger Jonni Andersson.

ANNONS