Anslag på Fjordlines färjeterminal i Strömstad med anledning av coronasmittan.
Anslag på Fjordlines färjeterminal i Strömstad med anledning av coronasmittan. Bild: Jakob Simonson

Coronasmittan stoppar inte färjetrafiken

Hos rederierna Color Line och Fjordline, som trafikerar sträckan Strömstad-Sandefjord, går trafiken som vanligt med färjorna.

ANNONS
LocationStrömstad||

På Color Line följer man noga informationen från respektive lands hälsomyndighet. På linjen Sandefjord–Strömstad har det märkts en moderat reaktion beträffande bokningar som visar en svag nedgång.

– Ombord på våra båtar, Color Hybrid och Color Viking, har vi satt upp plakat med hygienregler på flera språk, säger kommunikationschefen Helge Otto Mathiesen.

– Det gäller även för biljetterminalerna. På båtarna rullar också information på tv-monitorerna. Vi anser att det är tillräckligt med ordentlig handtvätt, så någon handsprit har vi inte satt ut. Trappräcken, hissknappar och dörrhandtag tvättas oftare.

Så här års har Color Line cirka 1 000 passagerare per dag mellan Sverige och Norge. Till detta kommer en stor mängd gods.

ANNONS

– Vi har ett uppdrag att driva en båtlinje mellan Sverige och Norge och några ytterligare åtgärder har vi inte planerat, fortsätter Helge Otto Mathiesen.

Hos Fjordline finns informationsanslag både ombord och i terminaler. Vid rederiet menar man att passagerares och anställdas säkerhet går i första hand och uppmanar alla att följa hälsoråden. I händelse att någon smittad person upptäcks ombord kommer personen att isoleras ombord och därefter föras till sjukhus med ambulans.

På Fjordlines M/S Oslofjord finns extra handspritflaskor utställda på strategiska ställen. Extra resurser har också satts in för renhållning på utsatta platser.

ANNONS