"Bra om regeringen kan ändra sig och lyssna på oss"

Regeringen och kanske arbetsförmedlingen får support från Strömstad, om det ligger något bakom talet att bromsa nedläggning av antalet Arbetsförmedlingskontor.

ANNONS
LocationStrömstad||

I Strömstad surnade kommunalrådet Kent Hansson (S), när AF lagt ner sitt kontor här i kommunen.

– De som förlorar mest på det är funktionshindrade, lågutbildade och de utom­europeiskt födda. Risken för utanförskap ökar. Förutom det lidandet är risken uppenbar att kostnader flyttas över från staten till kommunerna, sade Kent Hansson till Strömstads Tidning den 14/11.

Sedan hände något i riket. Många ilsknade till, även i s-leden, mot AF:s plan att lägga ned 132 kontor. På torsdagen kom bud ifrån regeringen, med uppmaning åt AF, att i stället stärka den lokala närvaron.

LÄS MER:Nedläggning av AF-kontor kan stoppas

LÄS MER:Arbetsförmedlingen självkritisk om hantering

– Vi glädjer oss åt att partiet tänker efter, om man nu gör det. Och det är bra om regeringen kan ändra sig och lyssna på folk ute i landet, Det här med nedläggningarna har gått alldeles för fort, säger Mats Granberg (S), vice i ordförande i kommunstyrelsen i Strömstad.

ANNONS

Ni tänkte lite rätt i den här frågan?

– Absolut. Vill ha tillbaka en arbetsförmedling som inte drivs privat av någon som tjänar pengar på arbetslöshet. Det är min uppfattning.

Lars-Åke Karlgren (V) i Strömstad, står bakom kravet på återöppning av arbetsförmedlingen och bakom sitt partis misstroendevotum på riksplanet mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

– Vi vill återföra offentligt drivna AF-kontor ute i småkommunerna. Misstroendevotumet är bara ett medel att nå målet, säger Lars-Åke Karlgren.

ANNONS