Sotenäs Trä, byggvaruhuset i Strömstad som tidigare var XL Bygg, köps nu återigen upp - den här gången av Beijer Byggmaterial AB.
Sotenäs Trä, byggvaruhuset i Strömstad som tidigare var XL Bygg, köps nu återigen upp - den här gången av Beijer Byggmaterial AB. Bild: Jakob Simonson

Beijer köper upp Sotenäs Trä

Beijer Byggmaterial AB har tecknat avtal om att köpa byggmaterialhandlaren Sotenäs Trävaru AB, med tre byggvaruhus i Strömstad, Tanumshede och Bovallstrand.

ANNONS
LocationStrömstad||

Sotenäs Trävaru AB är ett familjeägt företag med huvudkontor i Bovallstrand. Företaget har expanderat de senaste fem åren med förvärv i Strömstad, när de köpte XL Bygg år 2016, samt etablering av en ny anläggning i Tanumshede, även det 2016.

Nu köps det upp av det större byggvaruföretaget Beijer Byggmaterial AB, som sedan tidigare har 13 anläggningar i Västsverige.

”I och med förvärvet av Sotenäs Trävaru AB får vi en tydlig förstärkning och en närhet till våra kunder från Stenungsund och Uddevalla hela vägen upp genom Bohuslän till den norska gränsen. Jag ser fram emot att hälsa våra nya medarbetare välkomna till Beijer”, skriver Lars Sahlberg, regionchef på Beijer Byggmaterial AB i ett pressmeddelande.

ANNONS

Konkurrensverket ska göra en bedömning av affären innan den slutförs, vilket beräknas till den 1 februari 2022, enligt Beijer Byggmaterial AB.

ANNONS