Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Stor polisinsats. Trafiken still på E 6. Bild: Jakob Simonson
Stor polisinsats. Trafiken still på E 6. Bild: Jakob Simonson

Stor polisinsats på E 6 i Strömstad – alla bilar kontrollerades

Alla bilar och lastbilar stannades och kontrollerades av polis och andra myndigheter på E 6 vid Blomsholm. Insatsen pågick fram till klockan 14.

En stor insats av polis och andra myndigheter kontrollerade på onsdagen alla bilar och lastbilar på E 6 vid Blomsholm, som ligger på sträckan mellan Strömstad och Hogdal, i Strömstads kommun. Insatsen pågick från 9-tiden till 14-tiden.

Det var trafiken i både norr- och södergående riktning som påverkades. Även gamla E6 kontrolleras, så det gick inte att "smita undan".

Bland myndigheterna förutom polisen fanns Skatteverket, Trafikverket och Tullverket. Den senare myndigheten har satt upp tullkontroller på motorvägen som fordonen får köra igenom. Omkring 130 anställda deltog i kontrollerna.

Margareta Ivarsson vid polisen har planerat insatsen tillsammans med Trafikverket.

- Det är poliser från Fyrbodal, Göteborg och gränspolisen som deltar, vi har helikopter och motorcyklar inblandade. Detta är förmodligen den största insatsen vi gjort i sitt slag, sa hon vid 12-tiden.

Har ni fått någon fast för något ännu?

- Vi har en misstänkt rattfylla, en misstänkt drograttfylla och många brister i fordonen. En lastbil fick bärgas bort efter att den gick genom röntgen. Men vi har inte statistiken klar förrän i morgon förmiddag.