Statsministern stuvar om i regeringen

Statsminister Stefan Löfven presenterar under tisdagen en regeringsombildning efter att Annika Strandhäll hoppat av som socialförsäkringsminister GP sänder direkt.

ANNONS

Under måndagen meddelade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, i en intervju med DN, att hon lämnar rollen som minister efter hennes sambos plötsliga bortgång.

– Jag har meddelat Stefan Löfven att jag vill lämna regeringen i närtid och kommer att under de närmaste dagarna lämna in en begäran om entledigande, sa hon till DN.

LÄS MER:Annika Strandhäll avgår efter sambons död

"Vi behöver lite lugn och ro helt enkelt"

Strandhäll uppgav att anledningen var att hon ville spendera mer tid med sin familj.

– Orsaken till att jag fattat det här beslutet är att jag behöver kunna styra över min almanacka och fokusera på tjejerna som har det tufft just nu. Jag vill få tid till det på ett annat sätt än vad som är möjligt i statsrådsuppdraget. I uppdraget som minister är man ständigt i strålkastarljuset på ett eller annat sätt. Vi behöver lite lugn och ro helt enkelt, sa Annika Strandhäll.

ANNONS

Redan under måndagen utlovade statsministern att en ersättare till Annika Strandhäll skulle presenteras "inom en mycket snar framtid".

Strandhäll kommer inte att lämna politiken helt, utan sitter kvar som riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

ANNONS