Stampen Media, som bland annat äger Strömstads Tidning, Bohusläningen och GP, växer.
Stampen Media, som bland annat äger Strömstads Tidning, Bohusläningen och GP, växer. Bild: Langhjelm

Stampen Media tar över Alingsås Tidning och Lerums Tidning

Stampen Media tar över Alingsås Tidning och Lerums Tidning. Samtidigt gör det västsvenska tidningshuset en affär med Gota Media och köper Alingsåskuriren och 50 procent av Ortstidningar i väst.

ANNONS
|

Med den andra storaffären tecknar Gota Media och Stampen Media ett intentionsavtal vilket innebär att Stampen Media köper 50 procent av aktierna av Ortstidningar i Väst, och blir därmed ensam ägare. Ortstidningar i Väst består av Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO, Kungsbacka-Posten samt ST-Tidningen. Samtidigt köper Stampen Media Alingsåskuriren av Gota Media.

Samtidigt köper Stampen Media också hela Alingsåskuriren av Gota Media.

LÄS MER:Alingsås Tidning begärs i konkurs

LÄS MER:Alingsås behöver en lokal tidning

Det innebär att Stampen-koncernen får cirka 30 000 ytterligare prenumeranter och ökar den årliga omsättningen med drygt 100 miljoner kronor.

– Det är väldigt glädjande att kunna kommunicera den här affären idag. Vi säkerställer härmed den lokala kvalitetsjournalistiken i Alingsås med omnejd. Att vi samtidigt har skrivit ett intentionsavtal med Gota Media avseende förvärv av deras aktier i OTV och Alingsåskuriren är vi också mycket glada över, säger Johan Hansson, vd för Stampen Media.

ANNONS

Stampen Media stärker härmed sin ställning som västkustens ledande nyhetsmedia koncern med närmare 250 journalister och över 230 000 prenumeranter digitalt och i papper.

ANNONS