Mediekoncernen Stampen har återgått till normal aktivitet efter förra årets rekonstruktion av koncernens balansräkning. Arkivbild.
Mediekoncernen Stampen har återgått till normal aktivitet efter förra årets rekonstruktion av koncernens balansräkning. Arkivbild.

Stampen återhämtar sig efter rekonstruktion

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Mediekoncernen Stampen, som tvingades ansöka om rekonstruktion av koncernens balansräkning i maj 2016, kan nu uppvisa en återhämtning i finanserna.

Under årets första sex månader gjorde Stampen en rörelsevinst på 37 miljoner kronor, jämfört med rörelseförlusten på 48 miljoner kronor samma period i fjol.

Koncernens justerade omsättning minskade med 5 procent, jämfört med i fjol i spåren av minskade annonsintäkter i papperstidningarna. Framöver siktar Stampen på att stabilisera medieverksamhetens omsättning genom en stadig tillväxt av digitala läsarintäkter.

"Vi kan konstatera att vi har uppnått efterlängtad finansiell stabilitet och att våra verksamheter har återhämtat sig och fått möjlighet att fokusera på affären och anpassa sig till en allt mer digital tillvaro", säger vd Martin Alsander i bolagets delårsrapport som släpptes i dag.

I Stampen ingår förutom flaggskeppet Göteborgs-Posten (GP) även tidningarna Hallandsposten, Hallands Nyheter, Bohusläningen och TTELA.

TT