Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Midsommarhelgen blev intensiv menar polisen Bild: Andreas Olsson / Lena Garnold
Midsommarhelgen blev intensiv menar polisen Bild: Andreas Olsson / Lena Garnold

Stökig midsommarafton - misstänkt misshandel på Sydkoster

Polisen har haft en intensiv midsommarhelg så här långt. Det har varit mycket fester, fyller, misshandel och bråk enligt polisens presstalesperson. I vårt område kom två anmälningar om misshandel på Sydkoster.

Anmälningarna på Koster gäller samma bråk.

– Det är en man som ska ha blivit arg för att han inte kommit in på en fest. Sen har det uppstått några irritationsmoment och han blev jagad ner mot hamnen, säger jourhavande förundersökningsledare Lars Ström på polisen i Uddevalla.

Mannen, som är i 20-års åldern, ska ha velat komma in på en privat fest på Sydkoster. En kvinna ska då ha sagt att han inte varit välkommen, varpå hon ska ha mottagit knytnävsslag från mannen så att hon trillat omkull, enligt jourhavande förundersökningsledare Lars Ström.

En annan person i 30-års åldern ska då ha ”jagat” ner honom till kajen varpå ett tumult uppstått. En anmälan om misshandel har upprättats mot 20-åringen, som även gjort en motanmälan om misshandel mot 30-åringen.

Polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler sammanfattar på midsommardagens morgon situationen:

– Det har varit mycket i hela regionen. Polisen har haft mycket att göra hela natten.

Bland annat har det förekommit flera fall av misshandel. Två utryckningar om misstänkt misshandel gjordes i Strömstads kommun, men bara den på Sydkoster ledde till anmälan.

Några stora allvarliga händelser handlar det om polisen inte om.