Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Reinert Sörensson sportshopen Grebbestad Bild: Eric Johansson

Sportshopen öppnar butik i Östersund

Reinert Sörenssons sportbutiksimperium expanderar. Från den första butiken som startade i en fiskebod på bryggan i Grebbestad för 30 år sedan öppnar nu Sportshopen en butik i Östersund. Den nya butiken blir den 15:e i ordningen.

I början av februari öppnar Sportshopen sin hittills nordligaste butik som får sin hemvist i jämtländska Östersund. Det handlar om en pop-up yta om 1 000 kvadratmeter till att börja med, rapporterar Östersunds-Posten.

LÄS MER: Sportshopen möblerar om i verksamheterna

– Vi säljer en mängd olika varumärken, däribland Swedemount som sponsrar skidskyttelandslaget. Med både alpina-vm och skidskytte-vm i regionen tänkte vi att det är lika bra att öppna en butik i Östersund och på så sätt ta varumärket närmare konsumenterna, säger Johan Andgren, vd, till Östersunds-Posten.

LÄS MER: Sportshopens ägare övertar Bazarbutiker

Dessutom avslöjar Johan Andgren till tidningen att det på sikt kan bli tal om fler butiker i länet och på andra platser i landet.

– Vi utvärderar ställen över hela Sverige och Åre har absolut varit med på radarn. Vi stänger inga dörrar för butiker på andra ställen, säger han.

LÄS MER: Johan Andgren är Sportshopens nya vd

Fakta: Sportshopen

Sportkedjan ingår i klädesmärket Swedemount Sportswear & Fashion AB grundadat 1991 och har redan 14 butiker och äger också bland annat butiken Bazar på Nordby Shoppingcenter i Strömstad.

Bolagets huvudkontor ligger i Grebbestad där bolaget har sin största butik med en butiksyta på 8 000 kvadratmeter.

Bolaget har ca 270 anställda och omsätter drygt 500 miljoner kronor.

Källa: Dagens handel