Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Solobgården har nu smittan i huset för andra gången. Bild: Marita Adamsson
Solobgården har nu smittan i huset för andra gången. Bild: Marita Adamsson

Smittan ökar snabbt i Strömstad

Under tisdagen bekräftades tio nya fall av covid-19 vid vårdcentralen Capio i Strömstad. Det är ett dystert rekord. Faran är inte på något sätt över.

– Tidigare har vi som mest haft åtta fall, men det har varit på en måndag och gällt för hela helgen. De här tio har kommit sedan i går, säger en oroad verksamhetschef, Marlene Midtvedt.

- Och det är bara här hos oss. Sedan tillkommer fallen hos Bohuslinden och från egentester inom vården, tillägger hon och hoppas att människor förstår att det är viktigt att hålla avstånd och undvika att träffa nya personer, att det inte är läge att besöka till exempel kaféer och restauranger.

Under onsdagen kom också besked om att Solbogårdens särskilda boende för andra gången drabbats av smitta. Fall av covid finns bland såväl personal som boende på en av Solbos avdelningar. Smittspårning pågår.

Den drabbade avdelningen är stängd för besök. Om hela huset kommer att stängas för besökare visste inte socialchef Helena Lilliebjelke under onsdagen. Åtgärder och smittspårning vidtas i samarbete med smittskyddet i Västra Götaland.

-Knappt en handfull av de boende och ett fåtal ur personalen är smittade. Men smittspårning pågår och det kan komma att ändra sig, säger Helena Lilliebjelke.