Här är bilen de norska tullarna stoppade vid Svinesund. Bilen var fylld av godis.
Här är bilen de norska tullarna stoppade vid Svinesund. Bilen var fylld av godis. Bild: Tolletaten

Smågodissmugglare ertappades vid Svinesund

En bil stoppades vid gränskontrollen till Norge sprängfylld av smågodis. Chauffören visade sig äga en butik i Norge och hade tänkt sälja godiset i sin butik.

ANNONS
LocationNorge||

Den norska tullmyndigheten, Tolletaten, i Svinesund stoppade i mitten av mars en bil som transporterade godis för 12 000 kronor, rapporterar norska medier.

Bilen – som kom från Göteborg – körde först in i gränskontrollens gröna zon, men kunde inte lura de norska tullarnas tränade ögon. Tullarna förstod snabbt att bilen innehöll varor som behövde deklareras och i bilen fann de smågodis för 12 000 norska kronor, odeklarerade.

På Tolletatens Twitter-konto konstaterar tullarna att mängden godis i bilen var betydligt större än vad en familj skulle proppa i sig under påskhelgen.

Bilens chaufför, som driver en butik i Norge, har erkänt att han har haft för avsikt att sälja godiset.

ANNONS

– Detta är väldigt mycket, och långt mer än till eget bruk, säger sektionschef vid gränskontrollen på Svinesund, Wenche Fredriksen, till norska TV 2.

Regelverket säger att norska medborgare som varit utanför Norge under 24 timmar endast får handla hem varor för 3 000 kronor utan att betala avgifter.

Dessutom måste det vara för eget bruk.

– Att man driver en butik i Norge, och köper varor i Sverige utan att deklarera dem, är inte helt vardagligt, säger Fredriksen till kanalen.

Godiset har beslagtagits, medan en polisanmälan har upprättats och en bot utfärdats, berättar sektionschefen Wenche Fredriksen för den norska tv-kanalen.

ANNONS