Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Överbys ordförande Tony Hansson, till höger i bild, meddelar att innebandysäsongen är över. Bild: Thomas Bennelind
Överbys ordförande Tony Hansson, till höger i bild, meddelar att innebandysäsongen är över. Bild: Thomas Bennelind

Slutspelat i serierna för Överbys innebandylag

Coronavirusets framfart stoppar allt fler idrotter i Strömstad. Överbys ordförande, Tony Hansson, meddelar att föreningens verksamhet har lagts ner tills vidare.

– Situationen är som den är. Vi som förening rättar oss efter regler och rekommendationer från regeringen, Svenska Innebandybundet och Riksidrottsförbundet.

– Samtliga matcher är inställda, och all träning är avblåst de kommande 14 dagarna, säger han och förklarar att planeringen anpassas efter händelseutvecklingen kring coronaviruset.

Bland annat skulle Överbys P06-lag ha deltagit i Varbergsspelen i början på april.

Gränscupen, som arrangeras under våren av Överby, är inställd.

Tony Hansson har kontaktat berörda klubbar – och i år var intresset för cupen stort.

– Ja, vi skulle ha slagit rekord i antalet lag och spelare. Vi hade tio anmälda lag i P08, åtta lag i P07 och åtta lag i P06. Cupen sträcker sig över flera speldatum.

– Nu har vi istället valt att lägga Gränscupen som en försäsongsturnering till hösten. Vi har hört av oss till föreningarna som var anmälda, säger han.

Seniorlaget i division 5 har spelat färdigt i seriespelet. Med två omgångar kvar slutar laget sexa i tabellen.

– Redan i torsdags började förbundet stänga ner ungdomsmatcherna. Och på lördagen fick vi beskedet att säsongen för seniorlaget är över. I samband med sista A-lagsmatchen mot Vinga skulle vi även ha haft stipendieutdelning.

– Det enda som vi har bokat i hallen är Överbydagen den 19 april. Då samlas hela föreningen. Nu vet vi inte om den blir av, men det hoppas vi verkligen på, säger Tony Hansson som inte är främmande för att skjuta Överbydagen och stipendieutdelningen framåt i tiden.