Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
BÅT BOGSERAS. Sjöräddningssällskapet fick in många alarm under juli månad. Som tur var gällde det inte allvarliga olyckor utan främst motorhaverier och grundstötningar.

Sjöräddningen fick in 115 alarm under juli månad

Under juli månad fick Sjöräddningssällskapet in betydligt fler larm än under juli förra året.

Sommaren har varit intensiv och många larm har kommit in till Sjöräddningssällskapet. Det har främst rört sig om motorhaverier och grundstötningar.

– Det har inte varit några allvarliga olyckor på sjön denna sommar men det har hänt många mindre allvarliga saker, säger Dick Schef, räddningsskeppare på Sjöräddningssällskapet.

Fram till midsommar var det lugnt på sjön. Därefter kom turisterna och olyckorna drog igång. Dick Schef menar att sommarens blåsväder kan ha bidragit till de många alarmen.

– Blåsten gör det svårare att manövrera, det blir då lättare att gå på grund, säger Dick Schef.

Juli månad har varit sommarens mest intensiva månad. Två utav Sjöräddningssällskapets båtar var ur funktion under hela månaden. Vid vissa tillfällen tog man hjälp från samarbetsstationen i Havstenssund.

– Det har varit mycket, vi har bland annat haft 40 ambulansutryckningar. Det har främst handlat om folk som blivit stuckna av getingar ute på Kosteröarna.

Dick Schef berättar att många av de båtägare som fick motorhaveri i juli fick vänta i nästan tre veckor för att få hjälp med reparationen.

– Vi har bara två reparationsvarv och under juli är det alltid kö. Vissa får lämna sina båtar, åka hem och sedan komma tillbaka igen.