Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Valspurt. Nyhetschef Jakob Simonson berättar om valdagen. Bild: Pontus Johansson

Så bevakar Strömstads Tidning valdagen

Strömstads Tidning spänner sina muskler på valdagen med fyra reportrar och vår nyhetschef samlade och redo att tillsammans finnas på plats i vallokalerna och på partiernas valvakor till att hårdbevaka val­resultatet och mer därtill.

På söndag är det val. Upptakten märks väl av även inne på Strömstads Tidnings redaktion. För tidningen så här dagarna innan innebär valspurten fullt fokus på att få in politikernas sista debattartiklar i lördagstidningen innan valet och inte minst att få ordning på valdagens planering och koordinering för att ni läsare ska få så bra information vid händelseutvecklingen av valet på söndag som möjligt.

I årets val drar STNB på stort med en redaktionsstyrka bestående av fyra reportrar och vår skrivande nyhetschef, som tillsammans och på olika sätt kommer bevaka valets många delar.

Framför allt bevakar tidningen det kommunala valet, men vi kommer även att ha uppdateringar på STNB:s hemsida stromstadstidning.se om regionvalet och riksdagsvalet.

Vi börjar söndagens bevakning på eftermiddagen. Först planerar vi att åka ut och träffa väljarna i vallokalerna och sedan de olika partiernas på sina valvakor i Strömstad, i förhoppning om några politikerintervjuer i slutspurten.

– Vi ska försöka träffa så många partier vi kan. Eftersom vi är tre reportrar i Strömstad ska vi nog hinna med det, säger Jakob Simonson, skrivande nyhetschef på Strömstads Tidning.

Vår fjärde reporter Malin Bring kommer att vara korrespondent på Koster och kommer att träffa väljare som röstar till Kosternämnden på KSK-huset, ett val som också det avgörs på valdagen.

– Det kan nog vara Sveriges minsta allmänna val, säger Jakob Simonson.

Vid sidan om detta kommer vi följa det kommunala valresultatet framemot kvällen och natten.

Våra olika artiklar kommer kontinuerligt att uppdateras på webben på söndagskvällen.På måndagen följer vi upp valet ytterligare till tisdagens tidning.