Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ruskväder drar in över Bohuslän

I veckan drar ett rejält ruskväder in över Västra Götaland. Foreca varnar för fallna träd och stormbyar. Och allra blåsigast kommer det att bli i Bohuslän.

Förbered er med mössa, vantar och er mest vindtåliga regnrock för nu tar sig ett ordentligt busväder in över Västra Götaland. I slutet på veckan väntas regnskurar och rejäla vindar.

Vädertjänsten Foreca varnar för att det kan falla träd över vägarna och att det finns risk för stormbyar, och vårt område är värst drabbat.

– Om man bortser från fjällen så kommer den värsta blåsten att vara i Bohuslän, berättar Ian Englom som är meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Redan på tisdagen kommer vindarna att öka och SMHI har utfärdat en kulingvarning över Skagerack och Kattegatt. Framåt onsdagen förväntas det regna ordentligt men blåsten ska då ha lugnat sig lite. På torsdagen drar vindarna dock igång igen, med ännu större kraft än tidigare.

– Ovädret kommer i två omgångar kan man säga, först nederbörd på onsdagen och sedan rejäl blåst på torsdagen.

Värst kommer ovädret att vara under torsdagskvällen och natten mot fredagen. Då förväntas det bli vindbyar med 9 - 10 meter per sekund på land, och 15 - 18 meter per sekund till havs. Sedan kommer vädret successivt att bli lugnare under fredagen.

Enligt Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, är det viktigt att hålla sig uppdaterad om man ska ut på vägarna.

– Håll dig uppdaterad med den senaste informationen och ge dig inte ut i skog och park, det är ett bra råd sådana dagar, säger han.