Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Strömstads Tidning
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En våg av kontorsnedläggningar sveper över den brittiska banksektorn. Arkivbild.

RBS: Var tredje bankkontor ska bort

Den brittiska bankkoncernen Royal Bank of Scotland (RBS) har beslutat att stänga 289 kontor i Storbritannien. Det innebär att banken sedan årsskiftet beslutat om nedläggning av mer än var tredje bankkontor.

När planen är genomförd kommer RBS, som även driver bankverksamhet under varumärket Natwest, att ha 744 bankkontor i Storbritannien.

Nästan 700 anställda i bankkoncernen är direkt berörda av det senaste nedläggningsbeslutet.

Enligt RBS har antalet kunder som använder kontorstjänster minskat med 40 procent på tre år samtidigt som banktransaktioner med mobilen har ökat med 73 procent. Totalt har RBS fem miljoner kunder som använder bankens mobila tjänster och var femte kund löser alla sina banktjänster digitalt.

Fredagens beslut meddelas sedan RBS i mars beslöt att stänga 158 bankkontor. Under 2015–2016 stängde banken 191 bankkontor, enligt Financial Times.

Tidigare i veckan meddelande den brittiska konkurrenten Lloyds Banking Group att man kommer att stänga 49 kontor.

Den nordiska storbanken Nordea meddelade i samband med rapporten för tredje kvartalet i år att man planerar att dra ned personalstyrkan med 4 000 anställda och 2 000 konsulter, som en följd av digitalisering och automatisering av verksamheten.