Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Slutar. Thomas Linnard har tillsammans med styrelsen för Rabbalshede Kraft valt att avsluta sin anställning som vd.

Rabbalshede Krafts vd väljer att sluta

Efter en längre tids sjukskrivning har Rabbalshede Krafts vd Thomas Linnard nu tagit beslutat att avsluta sin anställning.

Det var via ett pressmeddelande vindkraftbolaget Rabbalshede Kraft gick ut med meddelandet att deras vd Thomas Linnard lämnar sin post.

Håkan Frick, som är tillförordnad vd, berättar att Thomas Linnard under en längre tid varit sjukskriven och han har nu tillsammans med styrelsen tagit ett gemensamt beslut att avsluta sin anställning.

– Det är ett beslut mellan styrelsen och Thomas själv. Det som händer just nu är att jag kommer fortsätta som tillförordnad vd tills vidare, säger Håkan Frick.

I meddelandet skriver bolaget att: ”Thomas har varit avgörande för att bygga upp bolaget från ett litet tillväxtbolag till en av de största aktörerna inom förnyelsebar energi i Sverige."

"Han har i en föränderlig marknadssituation varit en stor och avgörande del i att ta bolaget till den position det har i dag", skriver styrelsen vidare.

Rabbalshede Kraft grundades 2005. Fram till december 2015 har man investerat cirka tre miljarder kronor i egna driftsatta vindparker. I Tanums kommun har bolaget 21 vindkraftverk igång med en årsproduktion på 150 gigawattimmar. Bolaget har också vindparker i Dals-Ed, Munkedal, Årjäng och Mariestad.

Förra året gick lite upp och ner för bolaget. Men Rabbalshede Kraft ökade omsättningen och vände till vinst i det fjärde kvartalet 2016. Nettoresultatet var 17,9 miljoner kronor.