Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen om utredningen: ”Haft flera vittnesförhör”

I lördags överföll en man en kvinna i Tångenområdet i Strömstad. Brottsplatsundersökning och flera vittnesförhör har sedan skett i utredningen. Polisen efterfrågar mer tips från allmänheten.

Det var natten mellan fredag och lördag som en man överföll och våldtog en kvinna på Tången i centrala Strömstad.

Kvinnan fördes till sjukhus för undersökning och området spärrades av. Under natten mot lördagen genomsöktes området av polishundar och på lördagsmorgonen knackade en polispatrull dörr i området.

LÄS MER: Polisen om våldtäkten: ”Fått in ett tiotal tips – högsta prio”

Flera förhör har hållits med vittnen

Utredningsarbetet fortsätter och Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott i Fyrbodal, har sagt att ärendet har högsta prioritet och att de inte vill att fler ska drabbas.

Under tisdagen har polisen hållit flera förhör med vittnen.

– Det är kortare initiala förhör med vittnen som vi kommer fortsätta med under morgondagen (onsdag), säger Sten-Rune Timmersjö.

På måndagen hade polisen fått in 10-15 tips från allmänheten och de vädjar efter fler tips från personer som tror sig ha sett något misstänkt.

– Har man sett något i Tångenområdet, eller i övriga centrum som sticker ut, så vill vi gärna att man hör av sig till oss.

Tekniker ska också skicka in fler fynd till analys berättar Sten-Rune Timmersjö.

Att man topsar personer för att eventuellt få en träff, är det något man gör i en sådan här utredning?

– Så kan man göra, men det är inte aktuellt just nu. Men det kan det bli, det vet vi inte än, säger Sten-Rune Timmersjö.

LÄS MER: ”Alla som är rädda ska känna sig trygga”

Sara Olsson: ”Förstår att det finns en oro”

Sara Olsson, kommunpolis i Strömstad, har tidigare sagt till tidningen att de resurser som finns i Strömstad ska användas på bästa sätt för att öka tryggheten efter en sådan händelse.

– Det är fruktansvärt när något sånt här händer. Jag vill förespråka att man ska leva så normalt som möjligt, men jag förstår att det kan finnas en oro – särskilt när man inte fått tag i gärningsmannen, sa Sara Olsson tidigare.

Polisen misstänker att överfallet skedde mellan midnatt och kvart i ett på natten mot lördag, så boende i området vid Tångenvägen och i närheten uppmanas höra av sig till polisen om man hört eller sett något under denna tid. Kontakta polisen på 114 14.